Outlook Express

Outlook Express NU mai este supportat. Ultima versiune este din 2008 si reprezinta un grad RIDICAT de vulnerabilitate. Va rugam sa folositi un alt client ( ex: Thunderbird)

 

Pas 1. Din fereastra care se deschide implicit la prima intrare în Outlook Express alegeți opțiunea “Set up a Mail account“. Completați numele dvs, așa cum doriți să fie afișat destinatarilor, în casuța corespunzătoare și apăsați “Next“.

outlook1

Pas 2. Introduceți adresa de e-mail, așa cum doriți să fie afișată. Este posibil ca adresa sa fie introdusa de forma nume@subdomeniu.tuiasi.ro, daca asa o cunosc contactele dvs și apăsați “Next“. (De exemplu numecont@mail.tuiasi.ro si numecont@tuiasi.ro sunt echivalente din punctul de vedere al serverului)

outlook2

Pas 3. În căsuța “my incoming mail server is a … server” alegeti IMAP dacă doriți ca Outlook Express să se conecteze la server prin protocolul IMAP (poza A), sau POP3 dacă doriți ca Outlook Express să se conecteze la server prin protocolul POP3 (poza B). În ambele situații, completați cu mail.tuiasi.ro căsuțele pentru incoming si outgoing mail.

outlook3-imap outlook3-pop3

Pas 4. Introduceți datele de conectare la server.

  • În casuța “Account Name” introduceți numele de utilizator, partea din fața semnului “@” in adresa dvs de e-mail. De exemplu: din numecont@mail.tuiasi.ro, numele de utilizator este numecont
  • Introduceți parola în căsuța crespunzătoare și dacă doriți ca Outlook Express să o țină minte pentru autentificările viitoare bifați căsuța Remember Password” și apăsați “Next“.

outlook4

 

Pas 5. Apăsați “Finish” pentru a finaliza procesul de creare a contului în Outlook Express.

outlook5

Daca Outlook Express vă întreaba “Would you like to download folders from the mail server you added?”, aveți posibilitatea să pastrați structura mesajelor în aceleași directoare/dosare ca în clientul de e-mail folosit anterior.

Outlook 5A

Pas 6. Contul nou creat va apărea în meniul din stânga. Selectați contul și apăsați butonul din dreapta al șoarecului și alegeți opțiunea “Properties“.

outlook6Pas 7. Verificați că datele dvs. sunt introduse corect și alegeți opțiunea “Advanced” din bara de sus a ferestrei.

outlook7

Pas 8. Bifați căsuțele pentru opțiunile “This server requires a secure connection” atât pentru “Outgoing mail” cât și pentru “Incoming mail” și modificați pentru “Outgoing Mail” portul în 587.

outlook8

Pas 9. Alegeți opțiunea “Servers” din bara de sus a ferestrei. Bifați opțiunea “My outgoing server requires authentication” în josul ferestrei.

Outlook9

Pas 10. Apăsați mai întâi “Apply” și după “Ok” și ați terminat configurarea Outlook Express.